Compassionate Use în RM – Răspunsul MS


La data de 11 aprilie 2014, ANBT din RM SMIT a recepționat răspunsul din partea Ministerului Sănătății pe marginea demersului expediat, privind necesitatea modificării cadrului legal în vederea accesului la Compassionate Use Programs în R. Moldova. Vezi Extrasul:

Prin prezenta, Ministerul Sănătății remite spre examinare demersul parvenit din partea Asociației Naționale a Bolnavilor de Tuberculoză din Republica Moldova SMIT, STOP TB Moldova: Platforma OSC-urilor active în domeniul tuberculozei, vizînd necesitatea modificării cadrului legal în vederea promovării principiului de tratament compasional.

În această ordine de idei, solicităm grupului de lucru pentru elaborarea unui cadru legislativ în domeniul medicamentului și activității farmaceutice, să stipuleze o normă legală, care ar asigura importul în țară a medicamentelor, pentru utilizare în tratament compasional.

În vedrea asigurării transparenței decizionale, solicităm ca proiectul de lege elaborat ulterior să fie plasat pe pagina web a Agenției Medicamentului și Dispozitivelor medicale .

Viceministru Octavian GRAMA

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: