Pacienții cu TB vor beneficia în continuare de suportul acordat de stat prin intermediul CNAM


Recent Asociația Națională a Bolnavilor de Tuberculoză din Republica Moldova „SMIT” a lansat un demers către autoritățile competente, care reiterează importanța acordării suportului motivațional în creșterea complianței la tratament a pacienților cu tuberculoză. În unele spitale raionale procesul de selectare și contractare a agentului economic care să elibereze bonuri pentru produse alimentare este de o durată îndelungată, din diverse motive.

Asociația „SMIT” a atras atenția asupra unui caz concret, din raionul Drochia, unde agentul prestator a fost selectat abia la sfârșitul lunii martie, iar ca rezultat pacienții nu au putut beneficia de suportul acordat de către stat prin intermediul Companiei Naționale de Asigurări în Medicină pentru lunile ianuarie, februarie și martie.

În vederea redresării situației create, Ministerul Sănătății în colaborare cu IMSP Institutul de Ftiziopneumologie „Chiril Draganiuc”, a coordonat ca IMSP SR Drochia să depună demers către CNAM pentru validarea dărilor de seamă pentru lunile de la începutul anului 2016, până la data cotractării agentului, cu eliberarea bonurilor alimentare restante.

Considerăm binevenită soluția propusă și încurajăm instituțiile care s-au pomenit într-o situație similară să urmeze exemplul.

 

Demers SMIT

Raspunsul Ministerului Sanatatii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: