Atenție sporită pentru grupurile de risc la Sîngerei


În raionul Sîngerei, pe data de 31 martie 2017, AO ”SMIT” a avut o întrevedere cu Asistența Medicală Primară din raion cu participarea activă a medicului ftiziopulmonolog, Iurie Vieru.

La ședință a fost discutat rolul asistenței medicale primare în depistarea precoce și tratamentul tuberculozei.  Astfel, implicarea continuă în susţinerea şi suportul persoanelor cu tuberculoză pe perioada tratamentului contribuie la creșterea aderenței și micşorarea fenomenului de stigmatizare și autostigmatizare în TB.

Totodată, monitorizarea persoanelor din grupul de risc și încurajarea acestora pentru investigații este o intervenție primordială pentru promovarea depistării precoce și în pofida eforturilor depuse, grupruile de risc și cele cu vigileță sporită rămân a fi subexaminate.

Această activitate este desfășurată în cadrul programului „Grupuri de suport pentru pacienții cu TB din raioanele Florești, Sîngerei și Drochia”, cu susținerea Fundației Soros Moldova. Sursele sunt alocate de către Fondul Global.  Opiniile exprimate nu reflectă neapărat viziunea Fo

ndului Global, recipientului principal sau a altor parteneri.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: