Programul Raional de Control al Tuberculozei în Florești


Pe parcursul lunii martie anul curent, reprezentanții echipei SMIT, în comun acord cu Serviciul Ftiziopneumologie și Direcția Sănătate Publică Florești au participat la elaborarea Programului Raional de Control al Tuberculozei 2017-2020.

Ca rezultat al dezbaterilor pe marginea programului, în cadrul Comisiei de Sănătate și ulterioara prezentare la ședința Consiliului Raional Florești, în data de 20 aprilie 2017, Consiliul Raional Florești a aprobat, cu vot unanim, Programul Raional de Control al Tuberculozei Florești pentru anii 2017-2020, cu un buget de peste 500 000 lei.

Accesați:

http://floresti.md/proiecte-de-decizii/sedinta-consiliului-raional-floresti-din-20-aprilie-2017/

Scopul principal al Programului este orientat spre reducerea poverei tuberculozei în raion, inclusiv a tuberculozei cu rezistență la medicamete, prin asigurarea accesului universal la servicii de prevenire, diagnostic și tratament de calitate cu aplicarea intervențiilor strategice centratepe pacient, consolidarea capacităților sistemului de sănătate în scopul asigurării unui control eficient, precum și implicarea comunității și organizațiilor societății civile în controlul maladiei.

Situaţia epidemiologică din raion determinată de tuberculoză în anul 2015 este în descreştere faţă de anii precedenţi. Astfel, incidenţa globală prin tuberculoză înregistrată pentru anul 2015, constituie 75, 75 cazuri la 100 000 populaţie, în comparație cu anul 2011, cînd  a constituit 134 cazuri la 100 000 populaţie; media pe ţară pentru anul 2015 a constituit – 88,25 cazuri la 100 000 populaţie.viber image

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: