Sedință în controlul TB cu actori din Sîngerei


Joi, 12 Octombrie 2017

Echipa SMIT împreună cu actorii decisivi din Raionul Sîngerei s-au întrunit pentru a discuta despre tuberculoză și persoanele afectate direct și indirect de această maladie. Actorii prezenți s-au arătat interesați, dar și îngrijorați față de situația prin tuberculoză din raion și din republică.

Evenimentul s-a desfășurat în incinta Consiliului Raional Sîngerei. La acestă ședință au participat: medicul ftiziopneumolog, primari, viceprimari, reprezentanți ai Direcției Asistență Socială și Protecția Familiei, Direcției Economie, Serviciul Tineret și Sport, Inspectoratului de Poliție și alți actori din raion.

În cadrul acestei întruniri s-a discutat despre tuberculoză, formele acesteia și durata tratamentului, despre cercetările clinice pe tratamentele de scurtă durată și medicamentele noi apărute.

S-a pus accent pe susținerea persoanelor cu TB și familiile acestora, iar  susținerea și suportul material în timpul tratamentului este binevenită și mult așteptate de familiile afectate, iar în rezultat, aceste suporturi sporesc complianța la tratament.

20171012_102044

Această activitate este desfășurată în cadrul programului „Grupuri de suport pentru pacienții cu TB din raioanele Florești, Sîngerei și Drochia”, cu susținerea Fundației Soros Moldova. Sursele sunt alocate de către Fondul Global. Opiniile exprimate nu reflectă neapărat viziunea Fondului Global, recipientului principal sau a altor parteneri.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: