Discuții pe marginea asistenței sociale pentru familiile afectate din raionul Sîngerei


În data de 19.10.2017 echipa SMIT, Centrul  Comunitar Sîngerei, precum și reprezentanții Direcției Asistență Socială și Protecția Familiei, inclusiv Asistenți Sociali și Asistenți Comunitari din raionul Sîngerei, s-au întrunit pentru discuție, la o masă rotundă, îngrijorați de faptul că Republica Moldova rămâne printre primele țări, la nivel regional,  cu cea mai înaltă povară a tuberculozei multidrog-rezistente.

Specialiștii din domeniul Asistenței Sociale cunosc din experiență proprie dificultatea situațiilor în care se află persoanele cu TB și familiile acestora, iar la adresarea persoanelor cu TB către Asistența Socială, specialiștii depun eforturi ca aceste familii să poată beneficia de suport.

În pofida deschiderii Asistenței Sociale de a veni în întâmpinare persoanelor care necesită suport, din cauza limitărilor legislative, nu poate beneficia, totuși, de ajutor social fiecare familie afectată.

Ședința s-a rezultat cu următoarea declarație “Trebuie să consolidăm puterile și resursele, pentru a micșora numărul persoanelor și familiilor afectate de TB din raionul Sîngerei”.

Această activitate este desfășurată în cadrul programului „Grupuri de suport pentru pacienții cu TB din raioanele Florești, Sîngerei și Drochia”, cu susținerea Fundației Soros Moldova. Sursele sunt alocate de către Fondul Global. Opiniile exprimate nu reflectă neapărat viziunea Fondului Global, recipientului principal sau a altor parteneri.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: