Boris cu povestea lui


Безымянный

(imagine-simbol)

Boris, un tânăr din raionul Anenii Noi, ne mărturisește despre perioada vieții sale trecute prin tuberculoză, care l-a făcut să înțeleagă cât de important este să ai oameni dragi alături, dar și persoane care procedează ca “oameni adevărați” în situațiile necesare.

Mă numesc Boris și sînt un om care muncesc.

Mă numesc Boris, sînt un om care muncesc. Sunt căsătorit, am familie și doi copilași. Boala aceasta, cred că am atras-o” acolo, în penitenciar.

Cînd am aflat – într-un moment mi s-a oprit toată viața.

După ce m-am întors de acolo, după un control mi s-a spus că am tuberculoză… Cînd am aflat, într-un moment mi s-a oprit toată viața, nu-mi venea să cred, aveam niște emoții urâte. Mă gîndeam că nu poate să fie,  nu cu mine, nu are cum, pentru că m-am verificat acolo și era totul bine.

Totuși, s-a verificat și, da, întradevăr mi s-a găsit această boală. Până au dat să caute peliculele celea vechi și să facă diferența cu cele noi, a trecut ceva timp, dar s-a facut …

Desigur, cînd am aflat – a fost greu, fiecare cînd află de așa ceva, cred că greu acceptă aceasta. Am avut senzația, de parcă, mi s-a mai pus ceva în cap, și înțelegând că n-am încotro, m-am decis să încep tratamentul.

Tratamentul l-am început la domiciliu.

Tratamentul l-am început deodată la domiciliu, pentru că nu era nevoie de spitalizare. Punctul medical este aproape, luam pastilele în fiecare zi. Așa eu mă simțeam bine – luam pastilele la timp, familia era alături, și la lucru mă duceam, totul era bine.

Ce ține de reacția celor din jur, careva reacții concrete nu au fost, pentru că dacă sincer, prieteni nu avem. Sînt doar eu, familia mea și desigur soția, pentru că împreună  trecem prin toate. Desigur, nu dorim să cunoască cineva că am fost bolnav… Chiar nici rudele nu au fost la curent.

Cu lucrătorii medicali am o relație bună – m-au motivat să primesc tratamentul. AFI-ul m-a susținut cu documentele.

Cu lucrătorii medicali am o relație bună, ei m-au susținut moral, să nu fac întreruperi și așa mai departe. Plus la asta, eu terminasem acest curs de tratament și medicul m-a sfătuit să mai continui încă două luni, pentru a întări tratamentul. Adică ca această boală să nu se mai întoarcă…

Mult am fost susținuți și de AFI (ONG-ul din localitate), mai ales cu documentelele.

În perioada tratamentului eu lucram, și acum lucrez.

În perioada tratamentului eu lucram, și acum lucrez. Îi mulțumesc agentului economic, pentru că m-a acceptat așa cum sunt, chiar dacă am un trecut nu prea bun, plus i-am spus sincer, de ce sufăr. Dar el nu s-a uitat la toate acestea, a procedat ca un om adevărat. Datorită lui, pot aduce acasă un ban, să hrănesc familia, chiar fiind și în tratament.

Careva reacții adverse nici nu am avut. Probabil, că aveam ocupație.. dar și familia mea era alături.

Trecând prin tratament, am înțeles că pentru mine, cele mai importante sunt sănătatea și familia. Știți cum e –lumea, mai întâi de toate fuge după bani, iar mai apoi, fuge după sănătate…

Cu parere de bine, în timpul tratamentului, eu pastilele nici nu le simțeam, luam pastilele și plecam la serviciu, careva reacții adverse nici nu am avut. Probabil, că aveam ocupație.. dar și familia mea era alături.

Viața continuă mai departe…

Persoanelor ce se află acum în tratament, vreau să le spun, să aibă răbdare și să treacă tratamentul pînă la capăt, să nu facă întreruperi și să aibă grijă de sănătatea lor. Chiar și trecînd peste această boală viața continuă mai departe… și poate fi frumoasă alături de cei dragi !!!

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: