Alexandru: Nimic nu te împiedică să revii la viață și să continui să te bucuri de ea!


you-are-not-alone

(imagine-simbol)

Alexandru este un bărbat muncitor din Florești, care a fost plecat la Moscova la muncă. După întoarcere a trecut prin mai multe stresuri și o perioadă mai întunecată a vieții sale.

A plecat la Moscova la muncă. Cînd s-a întors acasă mi s-a parut că era cam slab… Nici prin gând să ne treacă, că ceva s-a pornit acolo…

Soția: Alexandru a plecat la Moscova la muncă. Când s-a întors acasă mi s-a parut că era cam slab. Plus la toate, începu să tușească. Îl întrebam – de ce tușești și el îmi zicea – uite, mă drapănă ceva în gât, dar o să-mi treacă! După un timp a început să mănânce, și-a revenit, arăta mai bine, mai tușea din când în când, dar nici prin gând să ne treacă, că ceva s-a pornit acolo…

El este născut în decembrie peste o zi după Sf.Nicolae. În fiecare an, de această sărbătoare ne vin prieteni. După ce i-am petrecut, peste o zi, ne-am culcat să ne odihnim și în timpul acesta sună telefonul și aflăm că sora lui a decedat. A căzut din picioare și a murit. Foarte pe neașteptate. Știți când omul stă la pat, te mai pregatești moral, dar uite așa, e foarte șocant… Nu trec nici două săptămâni și decedează și fratele lui. Stresuri de nedescris…

Valea, nu știu ce, dar nu mi-i foame…

Și de atunci am observat. De obicei, el la mine mănâncă mult, dar atunci zise că – Valea, nu știu ce, dar nu mi-i foame. Eu mă gândeam, ei, o zi, apoi mai trece încă o zi și el iarăși nu vrea nimic… Am observat că a început să nu mănânce.

Avem un prieten care este medic. L-am sunat și i-am spus lui Alexandru – hai cu mine și vom vedea ce-i cu gâtul cela la tine. Nu știu ce i s-a părut medicului deodată, dar a zis că posibil, acolo este cancer… Pe urmă s-a constatat că este tuberculoză. Ei bine atunci… așa ceva se lecuiește!

Lumea nu înțelege că așa ceva se lecuiește…

După asta am rugat să rămână totul confidențial. Știți cum e, eu sunt frezăriță și multă lume din sat vine, și mă rog, lumea nu înțelege că așa ceva se lecuiește.

După ce s-a depistat a plecat la Chișinău la spital. A stat două luni internat. Înainte să-i dea drumul acasă, a dat niște analize și am văzut că medicamentele au acționat foarte mult asupra ficatului, după asta deja nu puteam trata ficatul. Fata a făcut rost de niște pastile și buruiene… timp de trei luni noi am lecuit ficatul! ”

Știți în așa situații, depinde foarte mult de soție…

Alexandru: Știți în așa situații, depinde foarte mult de soție. Iată în alte familii când aud de așa boală, leapadă soțul, se despart… Omul cela nici medicamentelele poate să nu le mai bea, apoi se mai apucă de băut… Dar pe mine, soția m-a susținut întotdeauna.

Nu-i plăcută boala aceasta deloc, dar ce poți să faci ? Să asculți medicii și să înghiți pastilele…

Când am aflat de boala aceasta, am trăit niște emoții foarte urâte. Stăteam și mă gândeam – eu toată viața nu am fost prin spitale, iar acum am nimerit și încă cu ce boală. Nu-i plăcută boala aceasta deloc, dar ce poți să faci ? Să asculți medicii și să înghiți pastilele.

Le mulțumesc foate mult medicilor că mi-am venit în fire, și pentru susținere, mulțumesc – asociația !

Vreau să le mulțumesc foate mult medicilor că mi-am venit în fire, că dacă nu ei, poate demult eram plecat…

În spital, cum n-ai da, medicul te vizita, mai adauga sau scoatea niște pastile…

Am observat la spital că sunt unii pacienți care luau pastilele și apoi le aruncau și plecau să-și rezolve problemele. Care-i sensul atunci să mai stea în spital, dacă nu se lecuiesc, degeaba mai țin locul, poate cineva întradevăr are nevoie de locul cela.

Foarte multe depind de pacient și de susținerea pe care o are… Nimic nu te împiedică să revii la viață și să continui să te bucuri de ea!

Foarte multe depind de pacient și de susținerea pe care o are, pentru că dacă ești susținut, vei fi și responsabil să beai pastilele și să nu faci întreruperi. După ce m-am întors acasă de la spital, am fost susținut foarte mult de Pavel și Natalia (Asociația SMIT).

Datorită tuturor, am înțeles că nimic nu te împiedică să revii la viață și să continui să te bucuri de ea! După ce treci prin astfel de perioade ale vieții, dorești să uiți de boală ca de un vis urât!

Un comentariu

  1. Da e bine sa te sustina cineva

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: