OMS publică o declaraţie de poziție privind proiectele de studii clinice inovatoare pentru dezvoltarea de noi tratamente împotriva tuberculozei


19 iulie 2021 | Geneva – Organizația Mondială a Sănătății publică o declarație de poziție privind proiectele de studii clinice inovatoare pentru dezvoltarea de noi tratamente împotriva tuberculozei. Acest document își propune să sprijine procesul de dezvoltare a regimurilor de tratament TB prin evidențierea caracteristicilor cheie ale studiilor clinice pentru a ajuta la avansarea terapiilor noi. Acesta rezumă inovațiile cheie în proiectele studiilor clinice TB, variind de la modelarea farmacocinetică-farmacodinamică (PK-PD) și noile progrese în dezvoltarea biomarkerilor până la valoarea metodologiilor noi de proiectare a studiilor clinice și a studiilor observaționale post-licențiere.

Declarația de poziție vizează dezvoltatorii de medicamente și regimuri de tratament TB, inclusiv industria farmaceutică, cercetătorii și studenții TB, oamenii de știință preclinici și modelatorii, și încurajează colaborarea sporită, precum și schimbul de date și integrarea și standardizarea instrumentelor și măsurătorilor pentru a avansa descoperirea științifică. De asemenea, subliniază implicarea programelor naționale in domeniul TB și comunităților afectate pentru a facilita traducerea dovezilor în politici naționale și globale privind tratamentul și îngrijirea TB.

Inovațiile în dezvoltarea medicamentelor TB și proiectarea studiilor clinice sunt anticipate pentru a accelera dezvoltarea și evaluarea, precum și pentru a facilita aprobarea unor regimuri noi pentru a trata toate formele de TB și a duce la o extindere binevenită a alternativelor de tratament TB.

„Descoperirea, dezvoltarea și adoptarea rapidă a noilor instrumente, intervenții și strategii sunt esențiale pentru a reduce substanțial incidența TB și pentru a atinge obiectivele globale End TB Targets

dr. Tereza Kasaeva, Director, Programul Global al OMS pentru Tuberculoză.

„Aceasta include regimuri mai scurte, mai sigure și mai eficiente pentru tratarea tuberculozei sensibile și a tuberculozei rezistente la medicamente, care pot fi utilizate pentru toţi pacienții, inclusiv copiii, femeile însărcinate, persoanele care trăiesc cu HIV și alte populații cu risc”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: